Меню


среда, 22 марта 2017 г.

«Учнівське самоврядування в школі» - розвиток самостійної, ініціативної, відповідальної та демократичної особистості

Моє заповітне бажання –
передати тобі ту життєву мудрість,
яку називають умінням жити.
                                    В. О. Сухомлинський

         Формування ініціативної, здатної приймати нестандартні рішення особистості можливі лише при залученні учнів до управління шкільними справами через діяльність в органах учнівського самоврядування.
         Учнівське самоврядування в школі є педагогічно доцільним способом організації учнівського колективу, що забезпечує комплексний виховний вплив на учнів шляхом їх залучення до усвідомленої і систематичної участі у вирішенні важливих питань життя класу та школи.
         Діяльність учнівського самоврядування скеровується на підвищення якості навчання, зміцнення свідомої дисципліни, реалізацію вимог режиму роботи школи, організацію позакласної виховної роботи, на розвиток ініціативи та творчої самодіяльності, реалізацію їхніх прав та обов'язків.
Із метою об'єднання зусиль педагогічного та учнівського колективів для добрих і корисних справ, щоб зробити шкільне життя змістовнішим, веселішим, цікавішим, в НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – дитячий садок» с. Велимче організоване дитяче об'єднання «Ромашка», до якого входять всі учні школи, педагогічний колектив, батьки.
         Головним принципом у проектуванні даного об'єднання стала активність самих учнів через надання їм можливостей вибору шляхів моральної та мовленнєвої поведінки, створення таких умов, в яких особистість має можливість самостійно розмірковувати про найрізноманітніші життєві проблеми та розв'язати їх, організацію процесу самопізнання та самореалізації особистості, розвиток навичок самодіяльності.

         Цінність об'єднання учнівського самоврядування в школі полягає в тому, що учні глибоко і всебічно проникають у сутність своїх прав та обов'язків.

Комментариев нет:

Отправить комментарий