Меню


среда, 22 марта 2017 г.

Виступ голови учнівського самоврядування

Виступ голови учнівського самоврядування «Ромашка» Москалюк Ю.В.
Учнівське самоврядування є важливою частиною демократичних процесів, які відбуваються, як у школі, так і в суспільстві в цілому. Діяльність учнівського самоврядування сприяє згуртуванню шкільного колективу, розвитку громадської думки, процесу соціалізації особистості.
Діяльність учнівського самоврядування скеровується на підвищення якості навчання в учнів, зміцнення свідомої дисципліни, реалізацію вимог режиму роботи школи, організацію позакласної виховної роботи, на розвиток ініціативи та творчої самодіяльності, реалізацію їхніх прав та обов'язків.
Із метою об'єднання зусиль педагогічного та учнівського колективів для добрих і корисних справ, щоб зробити шкільне життя змістовнішим, веселішим, цікавішим, в нашій школі організоване дитяче об'єднання «Ромашка», до якого входять всі учні школи, педагогічний колектив та батьки.
Зародилася наше об’єднання в 2001 році. За п’ятнадцять років система учнівського самоврядування змінювалася й удосконалювалася. На сучасному етапі сформована своєрідна модель шкільного самоврядування, яку розглянемо детальніше.
Головна мета об'єднання: впровадження інноваційних технологій; розвиток інтересу до знань; виховання громадянина – патріота, здатного розбудувати суверенну Україну, творити себе і своє життя.
Девізом стали слова Конфуція: «Перемога завжди на боці тих, хто правий. А правість вимірюється гідністю ідеї, яку захищаєш».
Вищим органом учнівського самоврядування школи є учнівська конференція, яку скликають раз на рік. Очолює «Ромашку» Голова Учнівської Ради, яка обирається на загальній конференції таємним голосуванням. Голова учнівської Ради  тісно співпрацює з адміністрацією школи та батьківським комітетом. Членами учнівського об’єднання «Ромашка» є учні 1-11 класів. Але як підрозділ діє об’єднання молодших школярів “Віночок”, до якого входять учні 1-4 класів. Виконавчим органом є Учнівська Рада, до складу якої входять голови центрів, і лідери класних колективів.
Для реалізації своїх планів Учнівська рада створила такі центри:
· навчальний центр;
· центр дозвілля та відпочинку;
· інформаційний центр;
· спортивно –масовий центр;
· художньо-естетичний центр;
· центр соціального захисту;
  Центр дисципліни та порядку.

Допомагає учням в організації життя школи педагогічний колектив – координатори, робота яких зорієнтована на згуртування шкільного колективу, на розвиток громадянської думки, на співтворчість та співробітництво з учнями
Педагоги-координатори допомагають учням:
- у визначенні мети діяльності, складанні плану роботи та проведенні її аналізу;
- консультуючи, постійно навчають актив, готують його до самостійної роботи;
- виконують функцію посередника між учнівським самоврядуванням і вчителями, батьками та місцевою громадою.

Також в нашому НВК діють волонтерські загони «Добра», про які детальніше розкаже голова центру соціального захисту.

Комментариев нет:

Отправить комментарий